Όροι χρήσης - Πολιτική Ασφαλείας

Όροι Χρήσης

 

Ο δικτυακός τόπος photo-diafaneia.gr προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης/χρήστης του δικτυακού αυτού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε επίσκεψη/χρήση των σελίδων/υπηρεσιών του μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως.

 

Μπορείτε να κάνετε χρήση του δικτυακού τόπου photo-diafaneia.gr σύμφωνα με τον Νόμο και τα χρηστά ήθη. Η χρήση του διέπεται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες και οφείλετε να μην χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο με σκοπό να παραβιάσετε αυτούς τους νόμους. Τυχόν αναφυόμενες διαφορές σε σχέση με τους Όρους Χρήσης υπάγονται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων των Αθηνών.

 

Οποιαδήποτε διάταξη των όρων χρήσης διαπιστωθεί ότι είναι αντίθετη με τον Νόμο παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ του διαχειριστή του photo-diafaneia.gr και του επισκέπτη/χρήστη των σελίδων και υπηρεσιών του και δε δεσμεύει παρά μόνο αυτούς.

 

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Εκτός αν ρητώς προβλέπεται διαφορετικά, όλα τα στοιχεία της ιστοσελίδας photo-diafaneia.gr (λογότυπο, εικόνες, γραφικά, σχέδια, κείμενα, παρεχόμενες υπηρεσίες, κλπ) αποτελούν αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας της και προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα και/ή άλλους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Οι φωτογραφίες που αναρτώνται στον δικτυακό τόπο photo-diafaneia.gr προστατεύονται από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Για τις φωτογραφίες υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα, τα οποία στην Ελλάδα ρυθμίζονται από τον Νόμο 2121/1993. Ο φωτογράφος, με βάση τον παραπάνω νόμο, αποκτά για τις φωτογραφίες του όλα τα δικαιώματα με τη δημιουργία τους, χωρίς να απαιτείται καμιά άλλη διατύπωση και ανεξάρτητα από την αξία κάθε φωτογραφίας. Τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελούνται από το «περιουσιακό» και από το «ηθικό δικαίωμα» πνευματικής ιδιοκτησίας. Η «εκμετάλλευση του δικαιώματος» είναι μια εξουσία του περιουσιακού δικαιώματος και η «αναγνώριση της πατρότητας» της κάθε φωτογραφίας είναι μία εξουσία ηθικού δικαιώματος. Με βάση αυτά τα δικαιώματα ο φωτογράφος μπορεί να επιτρέπει ή να απαγορεύει τη χρήση του έργου του, να καθορίζει τους όρους εκμετάλλευσής του, καθώς και να αναγράφεται το όνομά του ως δημιουργού της φωτογραφίας.

 

Όλα τα δικαιώματα στις φωτογραφίες ανήκουν στους δημιουργούς και παρέχονται από την φωτογραφική ομάδα του photo-diafaneia.gr.

Οι φωτογραφίες προστατεύονται ως αυτοτελή έργα και, προκειμένου να γίνεται νόμιμα η εκμετάλλευσή τους από τρίτους, πρέπει ο δημιουργός φωτογράφος να έχει εκχωρήσει αντίστοιχο δικαίωμα («άδεια εκμετάλλευσης») για κάθε συγκεκριμένη χρήση του έργου του ή να έχει μεταβιβάσει το περιουσιακό δικαίωμα του έργου του. Η άδεια εκμετάλλευσης (χρήση φωτογραφίας) εκχωρείται μόνο από το φωτογράφο δημιουργό, αφού η χρήση των φωτογραφιών αποτελεί μέρος του πνευματικού δικαιώματος του φωτογράφου (συγκεκριμένα του περιουσιακού δικαιώματός του).

Οποιαδήποτε χρήση φωτογραφίας (αντιγραφή, αναπαραγωγή κλπ) χωρίς άδεια από τον δημιουργό της είναι παράνομη και οι κυρώσεις του νόμου είναι ποινικές και αστικές.

Απαγορεύεται επίσης οποιαδήποτε παραποίηση, αλλοίωση ή και χρήση τμήματος φωτογραφίας χωρίς τη συναίνεση του δημιουργού.

 

Προμήθεια φωτογραφιών από τον δικτυακό τόπο

Κατά την επίσκεψή σας στον δικτυακό τόπο photo-diafaneia.gr και προκειμένου να παραγγείλετε προϊόντα, αλλά και για να διασφαλιστεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί σας, είναι πιθανό να σας ζητηθεί να δηλώσετε στοιχεία που σας αφορούν (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ.). Τα τυχόν προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε οπουδήποτε στις σελίδες και τις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου photo-diafaneia.gr, προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/1997 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά.

 

Πληροφορίες που αφορούν την παραγγελία προϊόντων: Τα απαραίτητα στοιχεία για κάθε συναλλαγή είναι το ονοματεπώνυμο σας, ένα σταθερό τηλέφωνο, διεύθυνση (οδός, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας) και διεύθυνση αποστολής της παραγγελίας. Παράλληλα, ζητάμε κάποια στοιχεία όπως αριθμό κινητού τηλεφώνου (στην περίπτωση που χρειαζόμαστε να επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας).

Σε καμία περίπτωση δεν διακινούμε προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους (άρθρο 11 ν. 2472/1997).

 

Εγγραφή

Εφόσον ο επισκέπτης/χρήστης επιθυμεί να εγγραφεί στην υπηρεσία του photo-diafaneia.gr συμφωνεί να: α) παρέχει αληθείς, ακριβείς, έγκυρες και πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία που του ζητούνται στις σχετικές αιτήσεις για πρόσβαση στην βάση χρηστών του photo-diafaneia.gr και στα συγκεκριμένα περιεχόμενα/υπηρεσίες του και β) διατηρεί και επιμελώς ενημερώνει τα στοιχεία εγγραφής του ώστε να διατηρούνται αληθή, ακριβή, έγκυρα, ενημερωμένα και πλήρη.

 

Κατά την εγγραφή ο χρήστης καλείται να επιλέξει και να καταχωρίσει δύο κωδικούς (username και password), οι οποίοι είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν πρέπει να τους γνωστοποιεί σε τρίτους.

 

Προσωπικά δεδομένα

Ο δικτυακός τόπος photo-diafaneia.gr λειτουργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και κοινοτική νομοθεσία και τηρεί με ασφάλεια τα προσωπικά σας δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα είστε εγγεγραμμένος σε αυτόν.

 

Κατά την εγγραφή του χρήστη στην διαδικτυακή βάση οι ζητούμενες πληροφορίες είναι οι εξής : username, password, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

 

Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στον δικτυακό τόπο photo-diafaneia.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτόν με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης.

 

Διοχέτευση και αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων

Ο photo-diafaneia.gr δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών του photo-diafaneia.gr σε κανένα τρίτο φορέα (άρθρο 11 ν. 2472/1997).

 

Τα τηρούμενα στοιχεία του δικτυακού τόπο photo-diafaneia.gr δύνανται να κοινοποιηθούν στις αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματός τους και σύμφωνα με τις κάθε φορά ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Ο χρήστης έχει, μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας περί απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα δικαιώματα ενημέρωσης και αντίρρησης που προβλέπουν τα άρθρα 11 έως 13 του ν. 2472/1997.

 

Διόρθωση ή/και διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Ο photo-diafaneia.gr δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να διαγράψουν τα προσωπικά τους δεδομένα, να διορθώσουν ή/και ενημερώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα ή/και να αδρανοποιήσουν την εγγραφή τους, ανά πάσα χρονική στιγμή, επισκεπτόμενοι απλώς την σχετική υπηρεσία του photo-diafaneia.gr.

 

Περιορισμός ευθύνης του photo-diafaneia.gr

Ο δικτυακός τόπος photo-diafaneia.gr σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημία υποστεί ο επισκέπτης/χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του, που τυχόν προκλήθηκε από οποιουδήποτε είδους χρήση της ιστοσελίδας, στην οποία προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος.

 

Ο photo-diafaneia.gr δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται.

 

Επίσης, ο photo-diafaneia.gr δεν εγγυάται ότι ο ίδιος ή οι εξυπηρετητές "servers" μέσω των οποίων αυτοί τίθενται στη διάθεσή σας, σας παρέχονται χωρίς "ιούς" ή άλλα επιζήμια συστατικά.

 

Ο photo-diafaneia.gr δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την ορθότητα, την πληρότητα ή και διαθεσιμότητα των περιεχομένων, σελίδων και υπηρεσιών.

 

Έναρξη-διακοπή λειτουργίας υπηρεσιών

Ο photo-diafaneia.gr διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή/και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του με ή χωρίς προειδοποίηση προς τους χρήστες.